5 kostråd til småtspisende ældre

5 kostråd til småtspisende ældre

juni 1, 2018 0 Af admin

Det kan være svært at finde ud af hvad man skal indtage når man er småtspisende. Derfor har vi lavet 5 kostråd til småtspisende.

1) Spis lidt pasta, ris eller kartofler og gerne hver dag.

De fleste ældre er glade for kartoffelmos, ofte fordi det er noget de kender og har spist flere gange. Fordelen ved kartoffelmos er at du kan “berige” den med ekstra ernæring såsom pasteuriserede æg, smør eller piskefløde. Servere man noget småtspisende ældre ikke bryder sig om vil det være svært at få dem til at spise det. Men servere man retter som den småtspisende nyder og måske har gode minder med fra sin barndom, kan det muligvis være lettere at få den ældre til at spise mere.

2) Vælg mælkeprodukter og ost med høj fedtindhold. 

Sødmælk, piskefløde, cremefraiche og fede oste i tykke skiver kan fungere godt i det fleste opskrifter. Ost kan rives og fordeles oven på pastakødsovs eller andet varm mad. Spis gerne koldskål med fløde eller flødeis. Derudover er det vigtigt at småtspisende også får noget væske, gerne 1 1/2 liter om dagen og mere hvis personen har feber eller sveder meget.

3) Vælg kød / pålæg med et højt fedtindhold.

Lav de varme måltider med fars og æg. Flødeleverpostej, spegepølse, rullepølse eller salater med mayonnaise til frokost. Evt. kan man varme aftensmaden fra dagen før og bruge den til sin frokost.

4) Ernæringsprodukter / tilskud 

Man kan med fordele benytte sig af multi vitaminer/mineralpiller. For at man er sikker på at man får nok vitaminer kan en multi vitamin hjælpe med at du får nok. Derudover kan man benytte sig af forskellige former for proteinpulver til småtspisendehvorpå man kan berige sine retter og drikke med.

OBS: Vi anbefaler at man tager en dialog med en / sin diætist før man begynder at bruge ernæringsprodukter.

5) Spis lidt brød og gryn.

Tynde skriver brød med rigeligt fedtstof og pålæg- Grød kogt på sødmælk med en smørklat ovenpå.

Vi håber at ovenstående har hjulpet dig og du kan bruge vores 5 kostråd i din daglig dag. Der findes en masse andre kostråd til småtspisende ældre på nettet. Her kan vi bla anbefale at læse den fra samvirke.dk/artikler/10-gode-rad-til-smatspisende.

De beskriver bla. om vigtigheden af at spise små måltider og vores yndlings tip er at sætte et ur til at ringe, så du husker at spise. Hvis man ikke har lysten til mad kan det være svært at stoppe op og få noget at spise. Derfor kan man hjælpe sig selv med at huske på at man skal have noget mad ved at sætte en alarm, så går man ikke glip af sine måltider.

Sponsor: Morhar Garn – Garnonline

5 kostråd til småtspisende