Hvornår er man småtspisende?

Hvornår er man småtspisende?

juni 13, 2018 0 Af admin

Først og fremmest skal det difineres hvad småtspisende betyder.

Småtspisende er kort sagt en person som spiser små portioner og helt basalt ikke får nok proteiner, kulhydrater, fedt og vitaminer. Man kan af flere grunde være småtspisende, det kan enten være på grund af psykiske lidelser, fysisk eller kvalme.

De fleste oplever perioder i ens liv hvor man er syg, måske en forkølelse eller halsbetændelse. Her kan ens lyst til mad være meget lav, er man så småtspisende? Nej det er man ikke.

Forsætter ens sygdoms periode i længere tid vil det være en god idé at opsøge sin læge for en konsultation. Du skal altid søge hjælp hos din egen læge, hvis du er i tvivl om dit heldbred.

Hvornår kan man mærke/se om man er småtspisende? 

Det kan være svært for en selv at se eller mærke hvis man ikke har lyst til mad. Det kræver derfor en større opmærksomhed for ens sammenlever eller familie. Man plejer at sige en kostindtagelse under 75 % af den normale indtagelse af mad i ugen, er man småtspisende.

Hvem er typisk småtspisende.

Mange ældre lider af lysten til at spise, enten fordi de har fysiske lidelser som gør det udfordrende for dem at indtage maden. Mister de ældre lysten til at spise, vil de også miste muskelmasse og energi. Derfor er der mange ældre som har brug for deres kost med flere proteiner og kulhydrater end normal.

Ifølge Marie Steenberger er 60 % af ældre på plejehjem undervægtige! (Marie Steenberger er næringsekspert og forfatter til flere bøger om sund livsstil)

Personer som har været igennem hård kemo behandling, imod kræft lider ofte af kvalme  og bliver derfor småtspisende. Fordi de simpelhen mister lysten til at spise.

hvornaar er man småtspisende?